“KAFKAS BAHADIRLARI”, TÜRKİYE ÇAPINDA TERTİPLENEN KİTAP OKUMA YARIŞMASI İÇİN SEÇİLEN ESERLER ARASINDA YER ALDI

Kafkas Bahadırları Kitap Okuma Yarışması'nda...

Hasan KALLİMCİ’nin 22 kitaptan oluşan Destan Romanlar Serisi içinde yer alan, Karaçay-Malkar Türklerinin Nart destanını işlediği eseri, “KAFKAS BAHADIRLARI”, Türkiye çapında tertiplenen kitap okuma yarışması için seçilen eserler arasında yer aldı.
 
Sivas Anadolu Öğretmen Liseliler Derneği, Türkiye çapında, tüm resmi ve özel ilk ve orta okul öğrencileri arasında kitap okuma yarışması tertipleme karar aldı. Bu karar, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tüm illere ve illerimizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulları müdürlüklerine duyuruldu.
 
Öğrencilerin okuma alışkanlıklarının ve okuduklarını yorumlama kaabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla tertiplenen ve katılımı gönüllülük esasına dayanan bu yarışma için ilkokullar için (9), ortaokullar için (8) eser seçildi. Ortaokul öğrencileri için seçilen eserler arasında Hasan KALLİMCİ’nin Nart destanının işlendiği “Kafkas Bahadırları” adlı esere de yer verildi.
 
Yarışmada: İlkokul 2. ve 3. sınıf öğrencileri birlikte, 4. sınıf öğrencileri kendi aralarında; ortaokulun 5. ve 6. sınıfları birlikte, yine 7. ve 8. sınıf öğrencileri birlikte sınava tabi tutulacaklardır. Ülke çapında yapılacak sınav sonucunda, her okuldan her kategoride ilk üç dereceye girenlere ödüller verilecektir. Müracaatlar 25 Aralık 2014 – 25 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Yarışma 25 Mayıs 2015 tarihinde sonlandırılacak ve ödül töreni de 12 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir.
 
İlgilenenler için adres: www.aolmezunlari.com

 

Kafkas Bahadırları 1. BaskıKafkas Bahadırları 2. BaskıKafkas Bahadırları 3. Baskı

1. Baskı, Hikmet Neşriyat, 2003. 2. Baskı Hikmet Neşriyat, 2006. 3. Baskı IQ Kültür Sanat Yayıncılık, 2010.

 

 
 

PAYLAŞMAK İÇİN:

Paylaş - Facebook Paylaş - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile