"TERK EDİLMİŞ OKUL BİNALARI" BAŞLIKLI YAZIM DENİZLİ DERGİSİNDE

"TERK EDİLMİŞ OKUL BİNALARI" BAŞLIKLI YAZIM DENİZLİ DERGİSİNDE

Ocak-Nisan 2017 tarih ve 52 sayılı Geçmişten Günümüze Denizli dergisinin 24-27.sayfalarında yer bulan yazımda terk edilen okul binaları ile ilgili duygu ve düşüncelerimi ifade ettim. Yazıda; Sarayköy'ün Aşağı Tırkaz, Yukarı Tırkaz, Karakıran ve Yakayurt mahallelerindeki terk edilmiş ilkokul binalarının fotoğrafları da yer almıştır. İşte yazımdan iki bölüm:


"Binaların duyguları yoktur, olamaz fakat orada yıllar boyu yaşanan hatıralar vardır. Terk edilmiş bir ilkokul binasında öğrencilik yapanların, öğrenci velilerinin ve o çevrede mekânı bulunanların, o bina ile ilgili hatıraları hep canlıdır; tabii yaşadıkları müddetçe..."


"Bugün öğrencilerimiz çok katlı, çok derslikli ve kaloriferli binalarda eğitim öğretim görüyorlar. Derslik duvarlarında akıllı tahtalar, önlerinde bilgisayarlar... Eğitim-öğretim mekânlarının geldiği seviye sevindirici. Fakat terk edilmiş okul binalarını yıktık, ortadan kaldırdık diyelim; eğitim öğretimin dün hangi şartlarda, hangi ortamlarda nasıl yapıldığını bugünün ve yarının insanına nasıl anlatacağız?"

 

PAYLAŞMAK İÇİN:

Paylaş - Facebook Paylaş - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile