UŞAK TÜRK OCAĞI'NDA "ÇOCUK EDEBİYATI" KONUSUNDA SOHBET ETTİM

UŞAK TÜRK OCAĞI'NDA "ÇOCUK EDEBİYATI" KONUSUNDA SOHBET ETTİM

11 Ocak 2019 tarihinde Türk Ocakları UÅŸak Åžubesi'nin davetlisiydim. Åžube binasında yapılan sohbette, "Çocuk Edebiyatı" konusunda özetle ÅŸöyle konuÅŸtum: 
 
"Hiçbir ülke eÄŸitim öÄŸretim yatırımlarını dünya vatandaşı yetiÅŸtirmek amacıyla yapmaz. Türkiye'de de geçmiÅŸini bilen, kültürüne vakıf, içinde bulunduÄŸu zamanı yorumlayabilen, ülkemizin ve Türk milletinin geleceÄŸi için fikirler üretebilen kiÅŸiler yetiÅŸtirmeliyiz. Çocuk edebiyatı da bu ilke doÄŸrultusunda yazı hayatında yerini almalıdır. Küresel etkileÅŸim karşısında ÅŸahsiyetli bireyler olarak dimdik durabilen, dünyanın neresine giderse gitsin, Türkiye'yi ve Türk milletini ÅŸerefle temsil edebilen insanlar yetiÅŸtirmeliyiz. Bu düÅŸünce çerçevesinde eserler ürettim. GeçmiÅŸimizi öÄŸretmek ve Türk dünyasını tanıtmak amacıyla 24 kitaplık bir seri halinde Türk destanlarını yazdım. Çocuklarımızın çevrelerinde yaÅŸanan ve yaÅŸanması muhtemel, onu ilgilendiren konuları hikaye, roman, ÅŸiir, tiyatro eserleri tarzında iÅŸledim."
 
Batı'dan Robenson Kruzoe, Don KiÅŸot gibi eserlerin çocuklarımızın ellerine ulaÅŸtırılmasının nelere sebep olabileceÄŸini belirttim. Ä°nsanımızın araÅŸtırmalar yaparak, fikir ve icatlar üretmelerinin önemini anlatmak için bilimkurgu türü yazdığım eserlerden de örnekler verdiÄŸim konuÅŸmam bir saat devam etti. Sohbetimiz, bir süre daha soru cevap ÅŸeklinde sürdükten sonra ÅŸube baÅŸkanı Kemal Tunç Bey'in teÅŸekkür konuÅŸması ve plaket sunumu ile sona erdi.
 
 

PAYLAŞMAK İÇİN:

PaylaÅŸ - Facebook PaylaÅŸ - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile