“OKUMA YAZMA BECERİLERİ” ADLI KİTAPTA BİYOGRAFİM VE BİR ANIM YER ALDI

okuma-yazma-becerileri.jpg

Üç öğretmen yazar; Alper Tunga KUMTEPE, Sencer KUMTEPE ile Rüştü ÇAKIR'ın ortaokul öğrencilerinin yazılı ifadelerini geliştirmek amacıyla hazırladıkları “OKUMA YAZMA BECERİLERİ” adlı yardımcı ders kitabının önsözünü kaleme aldım. Kitapta ayrıca Biyografi bölümünde hayatım (67.-68. sayfalarda), anı bölümünde de "Nüfus Cüzdanını Göster " adlı hatıram (82.-83. sayfalarda) yer almıştır.

 

OKUMA YAZMA BECERİLERİ'nde; “hikâye (öykü), roman, fabl, masal, sohbet (söyleşi), deneme, makale, haber yazısı, röportaj, tiyatro, efsane, destan, mektup, biyografi, otobiyografi, dilekçe, fıkra (köşe yazısı), anı, günlük (günce), gezi yazısı, şiir, fıkra, bilmece, tekerleme, mani” dalları tanıtılıyor ve öğrencilerle bu dallarda yazma çalışması yapılıyor.

 

Kuşe kâğıda, renkli ve büyük boy (19,5x27,5 cm. boyutlarında) basılı eserde eğitim öğretimle ilgili 9 desenin yanı sıra Hakkı USLU’nun 14 karikatürüne yer verilerek kitap görsel olarak da zenginleştirilmiştir. Kitap bu hâliyle; ortaokul öğretmenlerinin el kitabı, öğrenciler için yardımcı ders kitabı özelliği taşımaktadır. Kitabın bir özelliği de ailecek yazma çalışmaları yapılabilecek ve ev ortamını “yazarlık atölyesine" çevirebilecek bir öğretim aracı olmasıdır.

 

İlgilenenler için isteme adresi: Göktürk Kitabevi, Atatürk Mah. 207. sokak, No: 8-B Buca / İZMİR, Tel: 0554 922 06 39

PAYLAŞMAK İÇİN:

Paylaş - Facebook Paylaş - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile