"BEBİHA" ROMANINI TANITTIM

Bebiha-Face.jpg

Osman Çeviksoy'un yazdığı "Bebiha" adlı romanı Millî Düşünce Merkezi sitesinde "Bebiha Neden İlgi Gördü" başlığı altında tanıttım. Yazı 06.12.2021 tarihinde yer aldı. Yazımda, eserde işlenen konuları bir paragrafta şöyle açıkladım:

"Çeviksoy kitabın kapağında, eser adının altına, “Aşkın ve Yokluğun Romanı” açıklamasını yapmış. Eserde öne çıkan konular bu ikisi. Fakat başka konular da var. Bebiha’da, Osman Çeviksoy’un yazarlığa doğru attığı ilk adımlar da anlatılıyor. Öğretmen okulları da, eğitim öğretimde öğretmenin kalitesinin önemi de bu romanın konusu. Romanda belli bir ideoloji yolunda militan yetiştirme amacıyla çalışan örgütlere ve insanımızı kamplara bölme çalışmalarına da işaret edilmiş. Türk milletinin temel taşı Türk ailesinin sağlam yapısı da göz önüne serilmekte. Bebiha’ya,1950-1970 yılları arasında köy hayatımızı anlatması sebebiyle bir köy romanı da diyebiliriz."

Yazıyı şu teklifleri yaparak sonlandırdım:
 
 "Demem o ki Bebiha, “Aşk nedir?” sorusunun cevabını örnek bir aşk hikâyesiyle veren bir romandır. Her biri Dallas taklidi dizi filmlerle aile yapısı sarsılmaya çalışılan Türk milletinin ve gençlerimizin bu tür eserlere ihtiyacı var. Bu roman, bu ihtiyacı hissedenlerin talepleri doğrultusunda ilgi görmüştür. Millî Eğitim Bakanlığı ve TRT bu esere sahip çıkmalıdır. TRT de sahip çıkmalıdır çünkü roman, Türk insanının beğenerek izleyeceği bir konu ve senaryoya sahiptir."

 

PAYLAŞMAK İÇİN:

Paylaş - Facebook Paylaş - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile